hi, i'm based in johor bahru (pasir gudang, tmn molek, pontian)
for further details, pls drop an email/sms to:

kmk_nisaq@yahoo.com
012-733 9575

u can also drop ur queries at my chatbox ya darlings!~
have a nice glance n happy shopping darlings!
untuk quotation/katalog, sila drop email anda di chatbox, sy akan send ASAP. untuk feedback yg lebih cepat, remind sy dgn SMS. oke! thanx~

Friday, February 12, 2010

pengumuman~


salam semua..

hehe..sy kembali lagi..dah lama rasanya tak update kat sini..oke..hari ni..nak citer sikit..pasal order dan kos pengahantaran..

1. order - bilamana anda telah berminat untuk membuat tempahan, tempahan hendaklah dibuat palaing lewat seminggu dari tarikh ambil..untuk memudahkan saya menguruskan masa dan membahagikan tugas..ini kerana, untuk pengetahuan pelanggan semua, saya adalah seorang jurutera yang bertugas isnin - sabtu(rotate), 8.30 pg - 5.30 ptg..saya bukan suri rumah sepenuh masa atau menjalankan perniagaan ini sepenuh masa..saya tiada pekerja dan saya lakukan semuanya sendiri i.e tugas di pejabat, seorang isteri, seorang ibu dan pembuat coklat..jadi waktu yang diluangkan untuk mememuhi tempahan kalian, hanyalah pada hujung minggu sahaja..atas sebab inilah saya dan suami terpaksa menolak banyak tempahan yang dibuat secara on the spot..means, hari ini order, esok nak ambil...huhuhu..terus terang..saya tidak mampu..kecuali..jika tempahan pada minggu itu tidak banyak..sy akan consider lah..maaf sekali lagi..v(n_*)v

2. kos penghantaran - oke..saya rasa semua orang tahu isu ini..bilamana anda membuat tempahan di mana2 kedai/ peniaga makanan komersial seperti saya, rasanya semua orang tahu bahawa kami terpaksa mengenakan kos penghantaran "JIKA" anda berada diluar kawasan saya iaitu di pasir gudang (seluruh pasir gudang), di taman molek (hari bekerja sahaja), dan di kampung halaman saya, ayer baloi, pontian (hujung minggu setiap 2minggu sekali-atas perbincangan). oke..diluar dari kawasan ini dan luar waktu2 ini, sy terpaksa mengenakan kos perkhidmatan "KERANA" saya adalah seorang peniaga..walaupun secara suka2 dan atas minat, tetapi jarak jauh memerlukan sy mengisi minyak kereta, masa yg sy luangkan unutk menghantar juga perlu diambil kira..siapa nak rugi kan? "INSTEAD" anda datang ambil sendiri..itu lebih adil dan mudah.."ATAU" nilai tempahan anda melebihi RM300, sy akan hantar percuma dikawasan2 tertentu sahaja(area JB-boleh dibincang)..bukan semua ye..jika nilai tempahan anda kecil, sy rasa tidaklah berbaloi untuk sy hantar percuma atas kos sy sendiri..adilkan? ingin saya tekankan, sy juga menekankan konsep amal jariah dlm perniagaan kecil2an sy ini, bagi order yg banyak, biasanya saya akan bagi free gift/ diskaun..jadi..jgn ragu2 ye..segalanya boleh dibincangkan..sy insan biasa..v(n_*)v

3. kos pos + handling - yg ni pulak, ingin sy jelaskan, kos pos adalah kos yg dikenakan dipejabat pos/kurier(kami tak ambil kos perjalann ke pejabat pos)..kos handling pulak adalah kos pembungkusan termasuklah penggunaan kotak polistrin/kepingan polistrin yang "DIBELI", bukan percuma atau simply just guna gabus dari dalam kotak tv @ brg elektrik/elektronik yg biasa kita dpt tu ye..if order kecil, sy akan jimatkan kos customer dgn menggunakan kotak kecil yg diselitkan polistrin yg dipotong, jika order besar, sy akan suggest supaya customer beli sekali kotak polistrin..mudah dan selamat..(tetapi kos pos nya lebih tinggi dimana harga pos berdasarkan volume/saiz kotak, bukan berat..)ingin juga ditegaskan disini..kami tidak mengambil apa2 untung daripada kotak/kepingan polistrin ini..hrga yg kami beli, itulah juga harga yang kami jual balik..begitu juga dengan kotak coklat berkaviti..kami tidak ambil untung langsung melainkan kami menjual semula dengan harga asal kotak + harga kurier kotak itu kepada kami..diharapkan dengan penjelasan ini, pelanggan dapat memahami mengapa begini dan begitu ye..(n_*)v..

thanx n regards
ferzadyxchocs